CHICKEN CAKE

CHICKEN CAKE

 Ramadan kareem !! Hello.. we are here with an easy & simple iftaari dish for this ramadan. Its a cake but it is not sweet !! Yes there is a good news for chicken & cake lovers. 😆😆We combined it & made a chicken cake ..😜😜..yum yum yummy .. Just kidding 🙊🙊. This is a medium spicy cake made with chicken & used cashews & raisins as a topping for a nutty taste. This recipe is given in step by step method with pictures , so u guys can easily prepare this delicious chicken cake at home. ☺☺ Its a steamed cake , so nothing much to do for preparations except making chicken filling. Guys do try this recipe & let us know how it was. 




Chicken Cake
***************

Ingredients for Batter
-----------------------------------

1) All purpose flour (maida) - 1cup
2) Milk - 1cup    
3) Oil - 1Cup
4) Egg - 2      
5) PepperPowder - 1/2sp
6) Sugar - 1/2sp
7) Bakingpowder - 1/2sp
8) Shallots (small onion) - 4 or 5
9) Fennelpowder - 1/4sp
10) Salt - as required

Ingredients for Chicken filling
------------------------------------------------

1) Boiled boneless chicken chopped - 200g
2) Onion chopped - 1
3) Green chilly chopped - 3
4)Garlic chopped.          -5
5) Chilly powder.            - 1 1/2 spoon
6) Turmeric powder.      -1/2 spoon
7) Pepperpowder - 1/4sp
8) Garam masala - 1/4sp
9) Lemon juice - half a lemon.
10) Oil - 1Tbsp
11) Curry leaves - as required
12) Salt - as required

Method for chicken filling
-------------------------------------------
Put 2 spoon of oil in a pan and add the cooked chicken into it & keep it aside. Now in another pan pour very little oil & add chopped garlic . Saute it for a while & add chopped onion and green chillies  into it. Put all spices ( 5 to 8 ) into the pan and mix well . Add chicken pieces, lemon , salt & mix well. Chicken filling is ready.

Method (step by step with pictures)
----------------------------------------------------------




Put all the ingredients (for batter) together in a mixer and beat it well until it turns slight thick in mixture.



Add one spoon of ghee in a pan.


Roast cashew nuts & raisins .


Take a nonstick pan and just moisten it with 1sp of oil +1sp of ghee.



Now pour half the batter into the pan and close the lid . Let it cook for 5minitues in low flame.




Now put chicken filling above it .




Pour rest of the batter above it & cook again for 20 - 25 minutes in low flame .

When its half done decorate with some cashew nuts & raisins and close the lid. 


If its well cooked , put the whole cake upside down and cook for another 3 minutes in low flame . (If needed ). Chicken cake is ready to serve ☺.



ചിക്കൻ കേക്ക്‌
""""""""""""""""""""""
ബാറ്ററിന് വേണ്ട സാധനങ്ങൾ
----------------------------------------------------

1) മൈദ - 1കപ്പ്   
2) പാൽ - 1കപ്പ്
3) ഓയിൽ - 1കപ്പ്
4) മുട്ട - 2എണ്ണം
5) കുരുമുളക്പൊടി - 1/2 സ്പൂൺ
6) ചതച്ച ചുവന്നുള്ളി - 5എണ്ണം
7) ജീരകപ്പൊടി  - 1/4സ്പൂൺ
8) പഞ്ചസാര - 1/2സ്പൂൺ
9) ബേക്കിങ്ങ് പൌഡർ - 1/2സ്പൂൺ
10) ഉപ്പ് - ആവശ്യത്തിന്


ചിക്കൻ ഫില്ലിങ്ങിന് വേണ്ട സാധനങ്ങൾ
„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„

1) ചിക്കൻ വേവിച്ച് പിച്ചിയത് - 200ഗ്രാം
2) സവാള ചെറുതായരിഞ്ഞത് - 1എണ്ണം
3) പച്ചമുളക് അരിഞ്ഞത് - 3എണ്ണം
4) വെളുത്തുള്ളി അരിഞ്ഞത് - 5എണ്ണം 
5)  മുളകുപൊടി   - 1 1/2 സ്പൂൺ
6) മഞ്ഞൾപ്പൊടി - 1/2 സ്പൂൺ
7) ഗരം മസാല - 1/4സ്പൂൺ
8) കുരുമുളക്പൊടി - 1/2സ്പൂൺ
9) നാരങ്ങാനീര് - 1ന്റെ പകുതി
10) കറിവേപ്പില അരിഞ്ഞത് - ആവശ്യത്തിന്       
11) ഉപ്പ് - ആവശ്യത്തിന്                                        
12) ഓയിൽ - ആവശ്യത്തിന്                                            


ചിക്കൻ ഫില്ലിംഗ് ഉണ്ടാക്കുന്ന വിധം
„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„

ഒരു പാനിൽ 2സ്പൂൺ  ഓയിൽ ഒഴിച്ച് ചൂടായാൽ വേവിച്ചു പിച്ചിയ ചിക്കൻ ഇട്ടു ഒന്ന് മൊരിയിച്ചെടുക്കുക.മറ്റൊരു പാൻ വെച്ച് ഓയിൽ ഒഴിച്ച് വെളുത്തുള്ളി അരിഞ്ഞതിട്ട് വാടിയാൽ സവാള അരിഞ്ഞതും പച്ചമുളകും വേപ്പിലയും ചേർത്ത് വഴറ്റുക. അതിലേക്ക് 5 തൊട്ട് 8 വരെയുള്ള പൊടികൾ ചേർത്ത് മൂത്താൽ ചിക്കനും നാരങ്ങാനീരും ഉപ്പും ചേർത്ത് കൊടുക്കുക.

ഉണ്ടാക്കുന്ന വിധം
"""""""""""""""""""""""""""
മിക്സിയിൽ മൈദയും പാലും ഓയിലും മുട്ടയും  ഉപ്പും കുരുമുളക് പൊടിയും പഞ്ചസാരയും  ഉള്ളിയും  ജീരകപൊടിയും ബേക്കിങ്ങ് പൌഡറും നന്നായി അടിക്കുക.
ഒരു നോണ്‍സ്റ്റിക് പാനിൽ 1സ്പൂൺ ഓയിലും  1സ്പൂൺ നെയ്യും  ചേർത്ത് ചുറ്റിച്ച്  കാൽഭാഗം  കൂട്ടൊഴിച്ച്  അടച്ച് 5 മിനിട്ട്  വേവിക്കുക.പാൻ തുറന്ന്  ചിക്കൻ ഫില്ലിംഗ്  നിരത്തുക.  ബാക്കി  മൈദ  ബാറ്ററൊഴിച്ചു  അടച്ച് 20 -25  മിനിട്ട്  സിമ്മിൽ  വേവിക്കുക. വേണമെങ്കിൽ  മറുഭാഗവും  മറിച്ചിട്ട്   3 മിനിട്ട്  വേവിക്കാം. മുകളിൽ നെയ്യിൽ വറുത്തെടുത്ത അണ്ടിപരിപ്പും   മുന്തിരിയും  വെച്ചു  അലങ്കരിക്കാം.


Comments

Popular posts from this blog

CONE SHAWARMA

EASY/ SIMPLE BUTTER CHICKEN

PINEAPPLE CREAMY PUDDING